Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Борис Петров: Очаквам сериозен растеж за Coinbase

Eфектът от листването на платформата върху криптопазара започва да се изтощава, твърди собственикът на FXTrading

гледано: 3334   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
1 гласа

В дългосрочен план очаквам много сериозен растеж на Coinbase и солидна доходност на акциите на компанията, а референтна цена от около 250 долара или малко под нея е подходящ момент за влизане. Това каза в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Борис Петров, собственик на FXTrading и финансов анализатор в Admiral Markets.

Той посочи, че Coinbase трябва да попадне в списъка на следени акции на почти всеки инвеститор. Определено този дебют предизвиква много сериозен интерес, но в краткосрочен план би било по-добре да се изчака по-разумна цена на акция, уточни експертът. 

Още по темата

"328 долара за акция и приблизително 86 млрд. долара пазарна капитализация са оправдани на фона на големия интерес. Но от фундаментална гледна точка по-скоро не са. В следващите дни с утихване на вълнението вероятно ще видим поевтиняване", добави Петров. .

По отношение на подхода, който Coinbase използва при своето първично публично предлагане, финансовият анализатор посочи, че това е така нареченото директно листване.

"Макар и това е да стар подход, той започна да се използва сравнително наскоро при IPO-ата на Spotify, Slack, Roblox и Palantir. Страното при него е, че липсва инвестиционна банка, която да организира целия процес. Няма и емисии на нови акции, т.е. IPO-то предоставя възможност единствено на настоящите инвеститори да продават своите акции на публичния пазар", обясни експертът.

По думите на госта това представлява един ключов момент, който показва, че Coinbase няма толкова нужда от голямо количество капитал, а по-скоро от активност.

Във връзка с корелацията между пазарният дебют на криптоборсата и рекордното рали на биткойн през изминалия ден Борис Петров посочи, че ефектът от листването на Coinbase върху криптопазара като цяло започва да се изтощава.

Коментарът не е препоръка за взимане на инвестиционно решение.

Целия разговор може да видите във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Ралица Пейчева

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари ()


Още от Bloomberg TV
Проф. Д. Хаджиниколов: Глобалната битка ще е за високите технологии